Submenu

Nationale industriedialoog Netcongestie

09-02-2024

Begin

10-12-2024 om 13:00

Einde

10-12-2024 om 17:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

In 2023 kwamen netbeheerders, overheden, energieconsultants en vertegenwoordigers van de industrie samen om de uitdagingen rondom netcongestie te bespreken. Een jaar later komen we weer samen om de tussentijdse resultaten te bespreken en de agenda voor 2025 door te spreken.

Elektrificatie is een belangrijke route naar emissievrije productie. Helaas vormt de elektrische infrastructuur voor veel bedrijven nog een belemmering om warmtepompen of bijvoorbeeld e-boilers in te zetten. Tijdens de Nationale Industriedialoog Netcongestie zoeken we gezamenlijk naar oplossingen.

Ondanks de uitdagingen, is het een aantal bedrijven wel gelukt te elektrificeren. Terwijl de netbeheerders intussen hard werken aan korte- en langetermijn-oplossingen.

Om de impasse te doorbreken, moeten netbeheerders en industriële energiegrootverbruikers intensiever samenwerken. De industrie kan zelf ook een deel van de oplossing vormen. Met name door de elektriciteitsvraag op momenten aan te passen aan de netcapaciteit.

De Nationale industriedialoog Netcongestie laat oplossingsrichtingen zien, en geeft inzicht in het handelingsperspectief van bedrijven en netbeheerders. We zijn er van overtuigd dat er samen meer kan. Dat gaan we actief uitzoeken tijdens deze sessie. Want alleen samen kunnen we de technische belemmeringen overwinnen en stapjes zetten naar een duurzame industrie. Doe je mee?

Voor wie?

Deze bijeenkomst is interessant voor:

  • partijen uit de keten van de industrie: adviseurs,
  • toeleveranciers,
  • vergunningverleners,
  • NGO’s, onderzoekers
  • overheden
Cookie-instellingen