Submenu

Live Inspiratietour Cosun en Green Chemistry Campus

09-02-2024

Begin

08-11-2024 om 09:00

Einde

08-11-2024 om 17:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

We bezoeken de suikerfabriek van Cosun in Dinteloord. Hier staat ook het innovatiecentrum dat het bedrijf helpt CO2-neutraal te produceren. Daarna zijn we welkom op de Green Chemistry Campus in Bergen op Zoom waar biobased en circulaire chemie centraal staat.

Kosten: gratis

In de nabije toekomst gaat Cosun in 2 Nederlandse suikerfabrieken compleet anders werken. Een batterij gigantische warmtepompen zal restwarmte opwaarderen voor het productieproces. Daarvoor moet de kristallisatie van de suiker, de kern van de productie, helemaal op de schop. De nieuwe installaties van de fabriek in Vierverlaten zijn tegen 2027-2029 klaar. Die in Dinteloord enkele jaren later. Dan besparen deze locaties elk 50% gas en stoten 40% minder CO2 uit vergeleken met 2018. Ook besparen de fabrieken 10 miljoen euro per jaar op inkoop van aardgas en emissierechten.


Green Chemistry Campus

De Green Chemistry Campus in Bergen op Zoom is een incubator waar ondernemers, overheden en kennisinstellingen werken aan de opschaling van biobased en circulaire innovaties. De focus ligt op technologieën, bouwstenen en producten waarmee bedrijven de grootste impact kunnen maken: pyrolyse, bio-aromaten en applicaties met superieure eigenschappen.

Cookie-instellingen